AGROFORG KFT.

Székhely:
1097 Budapest, Táblás u. 29.
Tel.: 06-1/264-4383, Fax: 06-1/264-3967
e-mail: info@agroforg.hu
Levelezési cím és fióktelep:
4400 Nyíregyháza, Kállói u. 16/D.
Tel.: 06-42/500-225, Fax: 06-42/500-687
e-mail: kertigepcentrum@agroforg.hu

www.agroforg.hu

Általános szerződési feltételek

Agroforg Kft. online rendelési felület


Budapest, 2019. március 11.Agroforg Kft
Általános Szerződési Feltételek


Kérjük, figyelmesen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeinket és kizárólag abban az esetben vegye igénybe szolgáltatásainkat, amennyiben minden pontjával egyetért, és azokat kötelező érvényűnek tekinti magára nézve.


Tájékoztatjuk, hogy Ön, mint viszonteladó partner a www.agroforg.hu címen elérhető honlap használatával kinyilvánítja, hogy ismeri és elfogadja, az alábbi, a Ptk. (2013. évi V. törvény) 6:77-6:81.§ alapján megírt általános szerződési feltételeket, mely részletezi a viszonteladói keretfeltételeket és az online rendszerhasználat menetét.


Jelen dokumentum, kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre. Az alábbi feltételekkel szabályozott szerződés a Ptk. szerint távollevők között létrejött szerződésnek minősül.


A weboldal kizárólag viszonteladó partnerek részére érhető el, a továbbiakban részletezett lehetőségekkel és feltételekkel.


Forgalmazói adatok:

Cégnév:Agroforg Kft.
Székhely:1097 Budapest, Táblás u. 29.
Adószám:10274026-2-43.
Cégjegyzékszám:01-09-208098
Képviseli:Maleczki Tamás önálló cégjegyzési joggal
Maleczky Imre önálló cégjegyzési joggal


mint forgalmazó (továbbiakban Forgalmazó)


Megvásárolható termékek köre

Az Agroforg Kft. által hazai és import tevékenységen keresztül beszerzett kertészeti kisgépek azok kiegészítő termékei és alkatrészei, kizárólag viszonteladó partnerei részére. Ezen felül a kertészeti és mezőgazdasági ágazathoz tartozó egyéb termékek nagykereskedelmi forgalmazása.

Rendelési információk – online rendelési felület

A megjelenített termékek elsődlegesen az Online felületen keresztül rendelhetők meg. A rendszerben történő megrendelés nem tekinthető a megrendelés elfogadásának! Ez egy elektronikus visszaigazolás a rendelési igényről. A rendelési igény manuálisan e-mail-en keresztül megerősítésre kerül a pillanatnyi raktárkészletek és termékelérhetőség függvényében. A szállítási feltételek és fizetési határidők ebben az esetben kerülnek véglegesítésre. A megrendelés a manuális visszaigazolás után kerül elfogadásra. Az Agroforg Kft. a manuális visszaigazolásig fenntartja magának a megrendelés egyoldalú visszautasításának vagy módosított kereskedelmi kondíciókkal történő elfogadásának a jogát.

A termékekre vonatkozóan megjelenített árak tartalmazzák a törvényben előírt 27%-os ÁFA-t, azonban nem tartalmazzák a telephelyre történő szállítás költségeit.

Amennyiben az üzemeltető hibás árat tüntet fel a termék mellett, a tőle elvárható gondosság ellenére, és a termék ára annak általánosan elfogadott árától eltér, úgy az üzemeltető nem köteles a terméket a hibás áron szolgáltatni, de köteles a megrendelés manuális visszaigazolásában felajánlani a vásárló részére a valós áron történő vásárlás lehetőségét vagy helyettesítő terméket felajánlani. Amennyiben a vásárló ezekkel a lehetőségekkel nem kíván élni, úgy megilleti a szerződéstől való egyoldalú elállás joga.

A részletes szállítási díjszabás a jelen szerződési feltételek része, a Szállítási feltételek menüpont alatt.

Online rendelési felületünkön termékkategóriák szerint böngészhet a megvásárolható termékek között. A felsorolt termékek mellett megtekintheti egy-egy termékek rövid leírását, árát, egyéb tulajdonságait, a teljesség igénye nélkül. Ha bővebb információt szeretne kapni a termékről, akkor kattintson a termék képére vagy nevére. Ekkor a termék oldalára jut el, ahol a termékről részletesebb tájékoztatást kaphat. Amennyiben ennél részletesebb tájékoztatásra van szüksége, úgy vegye fel a kapcsolatot a budapesti értékesítési kollégákkal (elérhetőség a Kapcsolat menüpont alatt).

Figyelmeztetés: A termékek adatlapján megjelenített képek eltérhetnek a valóságtól, bizonyos esetekben csak illusztrációként szerepelnek.

A rendelés menete

Bejelentkezés nélkül nem tudja használni a rendszert. A rendszer használatához egyedi felhasználónevet és jelszót biztosítunk partnereink részére. Belépést a Bejelentkezés menüpont segítségével végezheti el a www.agroforg.hu oldalon. Itt adja meg regisztrált e-mail címét és jelszavát, majd nyomja meg a belépés gombot. Ha sikeres a belépés, megjelenik a „Fiókom” menüpont ahol változtathatja személyes adatait, illetve itt található a „Kilépés” gomb, amely segítségével elhagyhatja az áruházat. Az első bejelentkezés után, kérjük, feltétlen változtassa meg jelszavát!

A termékeket különböző kategóriák szerint találja (pl: Gép, Alkatrész, Kiegészítő termék stb.). Egy adott termék kiválasztásánál a Kosár gombra kattintva tudja összeállítani aktuális megrendelését. A kosár tartalmát a Kosár menüpont segítségével ellenőrizheti, szerkesztheti. Amennyiben elkészült végleges megrendelése, úgy a Pénztár gombra kattintva még mindig van lehetősége ellenőrizni az aktuális készleteket. Itt visszajelzést kap a megrendelés várható státuszáról, azaz „Rendelhető” vagy „Nyitott rendelésre”. Figyelem! A rendszer nyitott rendelésként kezeli a jelenleg raktárkészlettel nem rendelkező tételeket, illetve a 10db-nál nagyobb mennyiségben igényelt termékeket is. Ezek teljesítési lehetősége a manuális visszaigazolás alkalmával lesz végleges.

Itt előre jelezheti az igényelt szállítási módot is. A nettó átadási árakat és a fizetési feltételeket az Általános kondíciók pont részletezi. Amennyiben a megrendelés mellett döntött akkor a Rendelés megerősítése gombot megnyomva az ÁSZF elfogadása mellett véglegesítheti a megrendelését.

Árlista funkció! A termék fejléceknél a Kosár gomb mellett talál egy Árlistához gombot is. Ennek segítségével összeállíthatja saját árlistáját, mely meggyorsítja a rendelések menetét. Nem kell minden alkalommal megkeresni a rendszeresen rendelt termékeket, hanem az Ön által összeállított árlistából dolgozhat. Az árlistában szereplő termékek könnyedén a kosárba rakhatók, vagy eltávolíthatók az árlistából. A Korábbi rendelések menüpontban megtalálhatja az összes eddigi megrendelését is, amit Webáruházunkba küldött. Minden megrendelés egy egyedi megrendelés számmal azonosítható.

Regisztráció

Az első vásárlás alkalmával, kérjük ellenőrizze adatait a Fiókom menüpontban, szükség szerint módosítsa ezeket. A vevő köteles az általa megadott jelszót bizalmasan kezelni. Amennyiben az azonosítás során a vevő egyedi azonosítója és jelszava arra jogosulatlan harmadik személy birtokába kerültek, az ebből eredő károkért, illetve hátrányokért az Adatkezelő felelősséget nem vállal. A felhasználók e-mail címük megadásával hozzájárulnak ahhoz, hogy az üzemeltető/szolgáltató technikai jellegű üzenetet küldjön számukra. A regisztrált adatokat az üzemeltető kérelemre törli a rendszerből. A törlési kérelem biztonsági okokból csak akkor lesz érvényes, ha a törlési kérelmet a felhasználó e-mailben megerősíti, így elkerülhető, hogy valaki szándékosan vagy tévedésből mást töröljön a regisztrációs adatbázisból. A regisztrációt az e-mail cím azonosítja, tehát egy e-mail címet csak egyszer lehet regisztrálni. A regisztráció kötelezettségekkel nem jár.

Az első belépés alkalmával feltétlen módosítsa jelszavát. Amennyiben későbbiekben elfelejti jelszavát, úgy a belépési oldalon található Jelszó emlékeztető menüpont segítségével új jelszót generálhat. A jelszó módosításhoz szükséges adatokat és linket a regisztrált e-mail címére küldi a rendszer.

A megrendelések feldolgozása

Miután véglegesítette rendelését a megadott e-mail címére a lehető leghamarabb, de legkésőbb 1-2 munkanapon belül küldünk Önnek egy manuális visszaigazolást, amely tartalmazza megrendelése végleges adatait. A termék kiszállítására csak ezt követően kerül sor.

Amennyiben nem kap ilyen levelet a rendszer nem fogadta el megrendelését. Ilyen esetben kérjük, vegye fel a kapcsolatot az Agroforg Kft. munkatársaival. A webáruház Kapcsolatok menüpontja alatt megtalálja elérhetőségeinket.

A beérkező rendeléseket beérkezés sorrendje alapján dolgozzuk fel. 24-72h-ás kiszállítás feltétele, hogy a megrendelés legkésőbb délelőtt 10h-ig beérkezzen központunkba! A megrendeléseket munkaidőben folyamatosan fogadjuk és dolgozzuk fel. Amennyiben a megrendelés 10-16h között érkezik rendszerünkbe, a budapesti logisztika terheltségi szintjétől függően, csak az azt követő munkanapon kerül feldolgozásra. Az elfogadott megrendelés teljesítési határideje, a visszaigazolástól számítva a raktáron lévő termékek esetében 1-3 munkanap. Abban az esetben, ha a termék nincs raktáron, úgy a beszerzési helyétől függően kerül visszaigazolásra egy becsült szállítási határidő.

A fizetendő végösszeg a visszaigazoló levél alapján minden költséget tartalmaz. A számlát és a garancialevelet a csomag tartalmazza. Kérjük a csomagot kézbesítéskor a kézbesítő előtt szíveskedjék megvizsgálni, és esetlegesen a termékeken észlelt sérülés, vagy hiány esetén kérje jegyzőkönyv felvételét és ne vegye át a csomagot. Utólagos, jegyzőkönyv nélküli reklamációt nem áll módunkban elfogadni. Cégünk nem vállal felelősséget a megrendelt termék esetleges technikai ismertetőinek a beszállító, vagy rajta kívül álló okok miatt történő előzetes bejelentés nélküli változása miatt.

Általános nettó átadási árak és fizetési feltételek


Árkategória

Minimum nettó éves forgalom

Fizetési határidő

5

5.000.000 Ft fölött

30 nap utalás

4

100.000 Ft – 5.000.000 Ft között

15 nap utalás

OREGON besorolás külön szerződés szerint


Utánvéttel történt fizetés esetén a megrendelt terméket a csomag átvételekor a kézbesítőnek készpénzben kell kifizetni. Ennek plusz költségeit az 1.sz. melléklet Szállítási feltételek tartalmazza.

Tájékoztatjuk partnereinket, hogy amennyiben a közhiteles nyilvántartásnak számító céginformációs rendszer alapján az adott partnerrel szemben olyan eljárás indult, amely a fizetőképességét befolyásolhatja – mint, például végrehajtási, felszámolási eljárás – a fizetési kondíciók a besorolásától függetlenül az eljárás megszüntetéséig az alábbiak alapján alakul: az eljárás alá vont partner kizárólag készpénzre (utánvét), illetve előre utalással vásárolhatja meg termékeinket. Partnerünk kötelezettsége azt igazolni, hogy az adott eljárás lezárult, amelynek ellenőrzése után visszaállítható az eredeti kondíciók szerinti fizetés.


Szállítási feltételek

Az 1.számú melléklet szerintElállás joga

Amennyiben az Agroforg Kft. hibás teljesítése miatt keletkezik visszáru igény, azt az értékesítési kollégákkal egyeztetve az Agroforg Kft. költségén visszaszállításra kerül a budapesti központba.
Téves rendelésből adódó visszáru igényt kizárólag a szakkereskedés logisztikai költségére tudjuk fogadnia a hibás megrendelést követő 1 héten belül! A visszaküldött termékek után 2500 Ft nettó kezelési költséget számítunk fel szállítólevelenként, mely visszavételezés után kiterhelésre kerül partnerünk részére.

Jótállás

Az Agroforg Kft. által forgalmazott termékekre az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállás szabályait tartalmazó 151/2003. Korm. rendelet szerint 1 éves jótállási idő áll a fogyasztó rendelkezésére a termék átadásának napjától. Kiterjesztett garancia esetén külön feltűntetjük annak lehetőségeit és esetleges szabályrendszerét. Egyebekben a jótállásra a Ptk.6.171-173.§-ban foglaltak az irányadóak.

Szavatosság

A szolgáltatott termék hibája esetén az üzemeltetővel szemben kellékszavatossági igény érvényesítésének van helye a Ptk. 6:159-167 :§ i szerint.

Panaszok intézése

Az üzemeltető a panaszról jegyzőkönyvet köteles felvenni és a panaszt a felvétel napjától számított öt évig, az arra adott válasszal együtt megőrizni. Az üzemeltető a hozzá érkezett panaszt a beérkezésétől számított 30 napon belül megvizsgálja és arra érdemi választ kell, hogy adjon. Amennyiben panaszra az üzemeltető elutasító választ ad, azt írásban meg kell indokolnia. Az üzemeltetővel kötött szerződéséből eredő jogviták elsősorban békés úton, megállapodással a felek között, vagy a fogyasztó lakóhelye szerint illetékes fogyasztóvédelmi hatóság előtt intézhetők. Amennyiben ezek nem vezetnek eredményre, marad a felek számára a bírósági út.

Adatkezelés

Az üzemeltető a webáruház használata során a rendelkezésére bocsátott személyes adatokat bizalmasan kezeli, és nem adja ki kívülálló harmadik személy számára, kivéve abban az esetben amennyiben az alvállalkozója számára (Pl: futárszolgálat), a megrendelés kézbesítéséhez ez szükséges.
A webáruház böngészése folyamán technikai információk kerülnek rögzítésre statisztikai célokból. (IP cím, látogatás időtartama, stb). Ezen adatokat az üzemeltető kizárólag jogilag hitelesen indokolt, és alátámasztott esetben adja át a hatóságok részére. A szolgáltatás igénybevételéhez cookie-k engedélyezése szükséges. Amennyiben nem szeretné engedélyezi a cookie-k használatát, letilthatja a böngészője beállításaiban. Cookie-k tiltása esetén a szolgáltatás bizonyos elemei csak részben, vagy egyáltalán nem használhatók. A cookie egy olyan fájl, amelyet a szerver küld a felhasználó böngészőjének, és amelyet a felhasználó számítógépe tárol. A cookie-ban személyes adat nem kerül tárolásra. A megrendelés folyamán rögzített adatokat az üzemeltető a megrendelés teljesítéséhez használja fel. A webáruház oldalán leadott megrendelésből készült számla adatai a rendelés leadása folyamán megadott adatokkal rögzítésre, és tárolásra kerülnek a hatályos számviteli törvényben meghatározott időszakra. A webáruház böngészése, illetve a regisztráció folyamán biztosított hírlevél feliratkozás során megadott adatokat az üzemeltető bizalmasan kezeli, leiratkozás kérhető a megadott elérhetőségek valamelyikén. Adatai törlését és a szerződés felbontását bármikor kérheti írásban.
A megrendeléssel kezdődő eljárás során a 2011. évi CXII. törvény rendelkezései az irányadók, a szolgáltató adatvédelmi nyilatkozata a honlapon érhető el.

Titoktartás

A szerződő feleket titoktartási kötelezettség terheli. Felek kijelentik, az online weboldal használata során megismert mindennemű információt bizalmasan kezel. Felek kijelentik, és kötelezettséget vállalnak arra, hogy teljes együttműködésük során a másik féllel, valamint annak tevékenységével kapcsolatban tudomásukra jutott és rendelkezésükre bocsátott valamennyi tényt, körülményt, adatot, információt (pl átadási árak, szállítási és fizetési feltételeket) szigorúan bizalmasan, üzleti titokként kezelnek, senkinek semmilyen körülmények között azokról nem beszélnek, továbbá semmilyen médiumon keresztül nem teszik közzé. Felek tudomására szolgál, hogy a hatályos jogi szabályozás értelmében üzleti titok a gazdasági tevékenységhez kapcsolódó minden nem közismert vagy nem könnyen hozzáférhető olyan tény, tájékoztatás, egyéb adat és az azokból készült összeállítás, amelynek illetéktelenek által történő megszerzése, hasznosítása, másokkal való közlése vagy nyilvánosságra hozatala a jogosult jogos pénzügyi, gazdasági vagy piaci érdekét sértené vagy veszélyeztetné, feltéve, hogy a titok megőrzésével kapcsolatban a vele jogszerűen rendelkező jogosultat felróhatóság nem terheli.

Egyéb rendelkezések

A jelen általános szerződési feltételekben nem szabályozott kérdésekben a Ptk (2013.évi V. törvény), fogyasztói szerződéseknél a távollevők között kötött szerződésekről szóló 45/2014. kormányrendelet rendelkezései az irányadók.


Budapest, 2019. március 11.